سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دبستان ابوذرغفاری
به یقین بدانید که خدا بنده‏اش را هر چند چاره‏اندیشى‏اش نیرومند بود و جستجویش به نهایت و قوى در ترفند بیش از آنچه در ذکر حکیم براى او نگاشته مقرر نداشته ، و بنده ناتوان و اندک حیله را منع نفرماید که در پى آنچه او را مقرر است برآید ، و آن که این داند و کار بر وفق آن راند ، از همه مردم آسوده‏تر بود و سود بیشتر برد ، و آن که آن را واگذارد و بدان یقین نیارد دل مشغولى‏اش بسیار است و بیشتر از همه زیانبار ، و بسا نعمت خوار که به نعمت فریب خورد و سرانجام گرفتار گردد ، و بسا مبتلا که خدایش بیازماید تا بدو نعمتى عطا فرماید . پس اى سود خواهنده سپاس افزون کن و شتاب کمتر ، و بیش از آنچه تو را روزى است انتظار مبر [نهج البلاغه]

نوشته شده توسط:   محمد ضخیمی  

دوشنبه 87 خرداد 27  10:6 عصر

 

تاثیر معرفت در حضور قلب و خشوع

 

هرچه انسان در مراتب یقین و معرفت، کامل تر باشد و عظمت معبود را بیشتر بشناسد، در مقام بندگی خاضع تر و ذلیل تر می شود؛ می توان گفت حضور قلب در نماز، تابع حالت آدمی است.

در روایات آمده است، هنگامی که پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) به نماز می ایستادند، رنگ مبارک آن حضرت از خوف الهی متغیر می شد و از سینه ی آن حضرت صدایی مانند صدای دیگی که در جوش باشد، می شنیدند.

همچنین نقل شده است که چون وقت نماز داخل می شد، حضرت امیرالمومنین علیه السلام اندام مبارکش به لرزه می آمد، و از رنگ به رنگ می گردید! مى پرسیدند: چه می شود شما را؟ می فرمود: رسید هنگام ادای امانتی که بر آسمان و زمین عرضه کردند، و آنها ابا کردند و ترسیدند که آن را بپذیرند. آدمی متحمل آن شد - بار تکلیف-  پس نمی دانم که چون متحمل این بار شده ام، نیک ادا خواهم کرد یا نه!

بحارالانوار جلد 84 صفحه 248


 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
 
سه شنبه 04 فروردین 19
امروز:   6 بازدید
دیروز:   1  بازدید
فهرست
پیوندهای روزانه
آشنایی با من
دبستان ابوذرغفاری
محمد ضخیمی
بهترین دبستان در شرق تهران
لوگوی خودم
دبستان ابوذرغفاری
اوقات شرعی
حضور و غیاب
آوای آشنا
اشتراک
 
طراح قالب
www.parsiblog.com